twitter
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
18 Απρ

Με στεφάνια από λουλούδια στα μαλλιά και πολύχρωμες κορδέλες, οι Λαζαρίνες προανήγγειλλαν σήμερα στο σχολείο, τραγουδώντας, την Ανάσταση του Λαζάρου.

Για μία ακόμη χρονιά οι μαθήτριες του σχολείου μας, πιστές στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, αναβίωσαν το πανάρχαιο έθιμο «Λαζαρίνες», ντυμένες με τοπικές ενδυμασίες, τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου στους εκπαιδευτικούς και μετά πήγαν στο Πνευματικό Κέντρο για να πάρουν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό. Όπως ήταν φυσικό (παραδοσιακά το σχολείο μας ξεχωρίζει), κέρδισαν  το βραβείο καλύτερης παρουσίας και καλύτερου καλαθιού.

Οι μαθήτριες φρόντισαν από χθες  να μαζέψουν λουλούδια, με τα οποία στόλισαν τα καλαθάκια τους. Ανήμερα της γιορτής, φορώντας τοπικές ενδυμασίες και κρατώντας το καλαθάκι τους, πηγαίνουν σε όλα τα σπίτια της περιοχής μας, τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου. «Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα βάγια, ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια?».

Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι δασκάλες: Βάσω Γούλα, Ευαγγελία Κατσάρου, Σοφία Τρέλλη και Βιβή Κοζιού.

Στο σχολείο σήμερα παρασκευάστηκαν από τους μαθητές πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια, όπως σε κάθε σπιτικό τις ημέρες αυτές και σε κάποιες τάξεις έφτιαξαν τις Αναστάσιμες λαμπάδες.

 

Comments are closed.