twitter
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
15 Μαΐ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση έλαβε χώρα στο σχολείο μας σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ και απευθυνόταν στους μαθητές του σχολείου μας. Το σχολείο μας έπειτα από πρόσκληση επισκέφτηκε η κα. Ελένη Γιοβανοπούλου  Νοσηλεύτρια- εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου δίδαξε μαθήματα πρώτων βοηθειών στους μαθητές του σχολείου με βιωματικό τρόπο γεγονός που τους ενθουσίασε και τους εμπλούτισε με δεξιότητες για την αντιμετώπιση καθημερινών ατυχημάτων.
Σκοπός ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές πόσο κρίσιμη αλλά και ουσιαστική μπορεί να αποδειχθεί η σωστή βοήθειά, όταν μια ανθρώπινη ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας ενός πνιγμού ή μιας ξαφνικής κατάρρευσης.
Οι πρώτες βοήθειες λοιπόν δεν είναι παρά μια «αγορά χρόνου» που μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας, αρκεί να έχουμε τις ελάχιστες δεξιότητες, γνώσεις αλλά και ψυχραιμία.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης
2. Αντιμετώπιση πνιγμού
3. Βασική υποστήριξη ζωής
4. Αιμορραγίες και τραύματα
5. Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ
6. Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον
7. Επείγοντα περιστατικά

Γι΄αυτό και η συγκεκριμένη παρουσίαση αξιολογήθηκε ως πολύτιμη για την εκπαίδευση των νέων παιδιών ως ανθρώπων και πολιτών. Μ΄αυτό το σκεπτικό, το μακροπρόθεσμο σχέδιο του σχολείου είναι να επαναλάβει ίσως και σε πιο τακτική βάση τέτοιου είδους παρουσιάσεις.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας ευχαριστούν θερμά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την κα Ελένη Γιοβανοπούλου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας.

Comments are closed.