twitter
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
29 Μαΐ

Αγαπητοί γονείς,

Την Δευτέρα, 1/6/2020 επανέρχονται οι μαθητές-μαθήτριες στο σχολείο. Το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων θα λειτουργεί κανονικά εκτός του Ολοήμερου.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τη διασφάλιση και προστασία της υγείας όλων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σας ενημερώνουμε, ότι οι μαθητές-μαθήτριες ΟΛΩΝ των τάξεων  θα έρχονται ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ στο σχολείο. Οι μαθητές-μαθήτριες  θα έρχονται σε δύο ομάδες για τις οποίες θα σας ενημερώσουν οι δάσκαλοι των τάξεων.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη προσέλευση των παιδιών σας, παρακαλούμε να είστε το πρωί στην ώρα σας (8:10 π.μ.) τηρώντας τα μέτρα καθώς επίσης και το μεσημέρι την ώρα αποχώρησης 13:15μμ.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας που θα τηρηθούν στο σχολείο μας, σας ενημερώνουμε:

-Θα γίνεται καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

– Το σχολείο διαθέτει για όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα αντισηπτικά διαλύματα.

– Θα υπάρχουν αναρτημένες οι σχετικές οδηγίες.

– Οι σχολικές αίθουσες διαμορφώθηκαν έτσι, ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών, δηλαδή ίση με 1,5 μέτρο μήκος.

-Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα είναι ο προβλεπόμενος.

-Δεν θα επιτρέπονται τα ομαδικά παιχνίδια στα διαλείμματα .

– Τα παιχνίδια με μπάλα έχουν απαγορευτεί.

– Το σχολικό έτος λήγει στις 26/6/2020

-Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, γιορτές.

-Οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο, θα αφήνουν τα παιδιά στην εξώπορτα και θα αποχωρούν αμέσως, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός στην είσοδο του σχολείου. Τα παιδιά θα παραμένουν στον προαύλιο αραιωμένα, μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι.

-Οδηγίες και διευκρινήσεις για τους κανόνες που ισχύουν θα παρουσιαστούν στους μαθητές και στις μαθήτριες διεξοδικά την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου.

-Σας παρακαλούμε να συμβουλεύετε συνεχώς τα παιδιά σας να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να κρατάνε τις αποστάσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των εκπαιδευτικών.

Τα παιδιά πρέπει να έχουν τη δική τους γραφική ύλη (μολύβια, γόμες, στυλό, κλπ). Υπενθυμίστε τους, ότι δεν πρέπει να δανείζουν, ούτε να δανείζονται πράγματα, να μη συνωστίζονται στο προαύλιο ή στις τουαλέτες, να πίνουν με δικό τους μπουκάλι νερό κι όχι απευθείας από τις βρύσες του σχολείου, να έχουν κάποια πετσέτα για το σκούπισμα των χεριών τους, να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν τη φυσική επαφή με συμμαθητές τους.

Σας ευχόμαστε καλή επάνοδο στη νέα κανονικότητα και με υπομονή και προσοχή θα πορευθούμε μαζί με ασφαλή τρόπο!

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση του σχολείου

Comments are closed.