twitter
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
24 Ιαν

Το πρωινό κυλούσε ήσυχα  όπως κάθε μέρα τακτοποιώντας εκκρεμότητες και συμπληρώνοντας έγγραφα για την υπηρεσία. Συνήθως μετά το πρώτο διάλειμμα ελαττώνεται η γραφική εργασία και κάποιοι μαθητές  επισκέπτονται το γραφείο είτε να ζητήσουν κάτι ή να με ρωτήσουν σχετικά με την σχολική ζωή. Εκείνη την ημέρα όμως χτύπησε η πόρτα κάπως πιο επίμονα και ένιωθα ότι ο χτύπος ήταν  πιο αποφασιστικός. Μπήκαν μέσα οι τρεις μαθήτριες της Δ’ τάξης Ιωάννα, Ναταλία, Ευαγγελία κρατώντας με καμάρι μια κατασκευή προσομοίωσης με κομμάτια Lego και ήθελαν να μου την δείξουν. Είπαν ότι έφτιαξαν το μοντέλο Robotpanda μέσα από την οπτική γλώσσα προγραμματισμού Scratch. Τα κορίτσια μου εξηγούσαν τον τρόπο που σκέφτηκαν και οργάνωσαν το μοντέλο τους κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στην κατασκευή  προσομοιώσεων και παιχνιδιών. Τοποθέτησαν μηχανισμό κίνησης και φώτα που άναβαν όταν το όχημα κινούνταν προς τα εμπρός. Το πρόγραμμα στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που διδάσκονται από φέτος σε όλα τα σχολεία περιλαμβάνει

  1. STEM/ Εκπαιδευτική Ρομποτική
  2. Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με επαγγέλματα

με σκοπό να καλλιεργεί την δημιουργική φαντασία καθώς και την δημιουργική σκέψη, την οργανωτική ικανότητα και τον προγραμματισμό. Τα παιδιά θα αποκτήσουν δεξιότητες σε μια εικονική επιχείρηση στην τάξη με στόχο να αποκτήσουν εφόδια για την νεανική επιχειρηματικότητα στα επαγγέλματα του μέλλοντος, τον οικονομικό γραμματισμό, οικονομία και ηθική, φορολογική συνείδηση, κοινωνική ευθύνη, ψηφιακά περιβάλλοντα, ψηφιακές δεξιότητες, στην καινοτομία για νέες επαγγελματικές δεξιότητες, θα καλλιεργηθεί η προσωπικότητά τους και θα επιλέξουν νωρίς επαγγελματική ταυτότητα.

Όταν ολοκλήρωσαν την παρουσίαση για το πρώτο τους project έφυγαν χαρούμενες και ικανοποιημένες για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης από τον Διευθυντή. Τα βλέμματα έδειχναν την χαρά τους, ενώ το χαμόγελο  που έκρυβε η μάσκα είχε ζωγραφιστεί στα μάτια τους, που έλαμπαν από την αίσθηση της ικανοποίησης. Βγάλαμε  φωτογραφίες  και οι φωνές τους γέμισαν τον  χώρο του γραφείου, σκεπάζοντας τον ήχο της πόρτας που έκλεινε πίσω τους.

Comments are closed.