twitter
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
25 Φεβ

Ολοκληρώθηκε η ζωγραφική των εσωτερικών χώρων του σχολείου μας από τον εκπαιδευτικό εικαστικών  Αλέξανδρο Αντωνιάδη και το αποτέλεσμα είναι εκλπηκτικό. Το σχολείο άλλαξε, ομόρφυνε, φόρεσε τα καλά του, παντού χρώματα, σχέδια, εικόνες και ωραίες ζωγραφιές που δημιουργούν ωραίες εικόνες στα μάτια των παιδιών και ευχάριστα συναισθήματα στις ψυχές τους.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι, βελτιώνοντας  τις συνθήκες σχολικής διαβίωσης  το σχολικό περιβάλλον γίνεται  περισσότερο χαρούμενο και ελκυστικό. Οι αισθητικές παρεμβάσεις αναβάθμισης του σχολικού χώρου συμβάλ­λουν καταλυτικά στη διαμόρφωση θετικού ψυχολογικού κλίματος στο εκπαιδευτικό περιβάλλον καθώς και στην οικειοποίηση του.

Η συγκεκριμένη αισθητική παρέμβαση αποσκοπούσε στο να  προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να  κατα­νοήσουν ότι μπορούν να  νιώσουν ευτυχία στον χώρο στον οποίο καθημερινά παρευρίσκονται, μαθαίνουν και παίζουν   και να τον «νιώσουν» δικό τους. Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται  κλίμα συνυπευθυνότητας και προστασίας για τους κοινόχρηστους σχολικούς χώ­ρους. Με  δημιουργικότητα, φαντασία, έμπνευση, χαρά, καταφέραμε να κάνουμε το σχολείο ελκυστικό, πανέμορφο και ξεχωριστό. Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο και ελπίζουμε να φιλοτεχνήσει πολλά σχολεία ακόμη, έχοντας ως παράδειγμα το δικό μας.

Comments are closed.