twitter
rss

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites
31 Οκτ

Το Χαλλογουίν (αγγλικάHalloween) γιορτάζεται τη νύχτα της 31 Οκτωβρίου και είναι μια αργία η οποία εορτάζεται κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου.

Στο Χάλογουιν, τα παιδιά ντύνονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα». Επίσης, η κολοκύθα αποτελεί σύμβολο της εορτής. Ακόμη, οι άνθρωποι κάνουν πλάκες, ανάβουν φωτιές, βλέπουν ταινίες με σχετική θεματολογία ή επισκέπτονται «στοιχειωμένα» αξιοθέατα.

Σύμφωνα με το έθιμο η δασκάλα των Αγγλικών κα Δήμητρα Κοκώνη με τους μαθητές της Δ’ τάξης, παρουσίασαν το έθιμο στους μαθητές των υπολοίπων τάξεων και στον Διευθυντή.

Halloween 🎃 στις 31 Οκτώβρη και οι μαθητές του σχολείου μας έφτιαξαν μάσκες, ζωγράφισαν εικονες με μάγισσες, μαύρες γάτες, νυχτερίδες κολοκύθες, φαντάσματα και zombie. Οι trick & treaters περασαν και απο το γραφείο του Διευθυντή για το κέρασμα (treat). Μια γιορτή ξενικής προέλευσης που έγινε η αφορμή για τη δημιουργία μιας χαρούμενης ατμόσφαιρας στο σχολείο.

Comments are closed.